Diplon numerossa 6/2019

Venäläiset naiset haluavat tasa-arvoa ja oikeutta nautintoihinsa

Orgasmista vaikeneminen on Stalinin ajan perintöä.

 Tähtiin tuijottelun paluu

Keinovalo on himmentänyt öisen tähtitaivaan. Viime aikoina on alettu perustaa suojelualueita, joissa pääsee jälleen ihailemaan Linnunrataa. Yövalaistus haittaa ihmisiä, eläimiä ja kasveja. Se herättää myös laajemman kysymyksen, johon yhteiskunta joutuu ennen pitkää vastaamaan: mitkä ovat meidän todelliset elintärkeät tarpeemme?

Amazonia

Brasilian ilmastoskeptinen presidentti Jair Bolsonaro ajaa politiikkaa, jonka seurauksena metsiä tuhotaan. Mutta onko muilla mailla oikeutta puuttua asiaan? Maailmanvallat ovat jo pitkään ideoineet, mitä Amazonille pitäisi tehdä.

Turkki ja Venäjä – kuka huijaa ketä Syyriassa?

Turkin armeija valtasi lokakuun alussa osan Koillis-Syyriasta ja teki näin lopun kurdien demokraattisesta valtioliittokokeilusta Rojavassa. Rojava on tarkoitus varata turkkilaisyritysten toiminta-alueeksi.

 Laaja teemakokonaisuus korruptiosta

Korruptio on yksi vallan brutaaleimmista muodoista riippumatta siitä, kierretäänkö sen avulla lakeja vai ostetaanko sillä ääniä. Mutta ovatko tätä vitsausta vastaan taistelevien tavoitteet aina niin jaloja kuin he antavat ymmärtää? Raportit Venäjältä, Brasiliasta, Intiasta, Persianlahdelta ja Ranskasta.