Diplon numerossa 2/2019

Euroopan tulevaisuus eurovaalien jälkeen

Toukokuun eurovaalit lähestyvät ja sosiaalinen media täyttyy vihaisista poliitikoista, jotka haluavat romuttaa EU:n perinteiset päätöksentekomekanismit. Kritiikki on helppoa, mutta harva tarjoaa mitään rakentavaa tilalle. Le Monde Diplomatique pyysi kolmea ranskalaista tutkijaa kriittisesti arvioimaan, mitä Euroopassa tapahtuu ja mitä pitäisi tehdä.

Venezuela sekaisin

Oppositiokoalitiolla oli suunnitelma, jonka avulla se pääsisi valtaan – mutta ei suunnitelmaa, jonka avulla se hallitsisi. Lisäksi Donald Trump antoi uudelle suurlähettiläälle Elliot Abramsille tehtäväksi ”palauttaa demokratia Venezuelaan”.

Asovanmeri muuttumassa venäläiseksi järveksi

On turha haastaa pelin sääntöjä, jotka Venäjä on säätänyt.

Hävittäjäkonediplomatiaa

Tavoitteena on, että Aasiassa opitaan sotimaan ranskalaisten protokollien mukaisesti, heidän menetelmillään, heidän arvojensa pohjalta ja ihannetilanteessa vielä heidän varusteillaankin. Tekeekö Suomi samoin Yhdysvaltojen kanssa?

Uusi vihreä vallankumous

Ei teollisille typpilannoitteille ja tiukkaa torjunta-aineiden valvontaa.

Huligaanisirkus

Pietarilainen Upsala on maailman ainoa huligaanisirkus. Sirkus tukee syrjäytyneitä lapsia ja opettaa huligaaniutta – eli vapautta, yhdessä tekemistä ja uskallusta olla oma itsensä.