Katso kategoriasta: KIRJALLISUUS
Perinteisen kirjan kuolemaa on povattu jo pitkään, mutta se on osoittautunut vielä toistaiseksi virheelliseksi ennusteeksi. Kirjojen myynti ei ole dramaattisesti laskenut viimeisen viiden vuoden aikana, vaikkakin se on vuosittain vaihdellut suuntaan tai toiseen muutaman prosentin verran.
Kiinnostus kirjoja kohtaan formaatista riippumatta on Suomessa suhteellisen hyvä, mutta kysyntä voisi kasvaa, jos lukeva yleisö tietäisi paremmin, mitä on ilmestynyt ja erityisesti pääsisi niitä myös selailemaan paikoissa, joissa valikoima olisi suuri. Suomessa kirjojen saatavuus kaupoissa on vähentynyt tuotevalikoiman ja kappalemäärän supistumisen myötä. Varsinkin pienten ja keskisuurten kustantamojen teoksia on joillakin paikkakunnilla lähes mahdotonta löytää.
Le Monde diplomatique on perinteisesti esitellyt eri maiden painoksissaan laajasti kunkin kielialueen kirjallisuutta, niin Suomenkin editiossa. Tästä lehdestä alkaen julkaisun sivumäärä kasvaa ja Suomen Diplon kirjallinen sisältö laajenee huomattavasti, kun lehden ohessa alkaa ilmestyä kirjallisuusliite. Julkaisun avulla haluamme lisätä näkyvyyttä Suomessa ilmestyville kirjoille, joista vain harvat ja (usein moneen kertaan) valitut saavat nykyisellään ansaitsemaansa huomiota. Olemme aina pyrkineet antamaan näkyvyyttä ja palstatilaa muun muassa erikoistuneiden, pienempien ja tiedekustantajien kirjoille ja tällä linjalla jatkamme edelleen.
Kirjallisuusliitteeseen tulee kirja-arvioiden lisäksi kirjaesittelyitä, kirjailijahaastatteluja, kolumneja ja esseitä, venäläisen kirjallisuuden oma palsta, sekä kirja-alan toimijoiden esittelyjä. Kirjallisuusliitteen jutut ilmestyvät sekä lehden paperi- että digiversiossa. Kirjoja arvioidaan ja esitellään vuoden aikana reilusti yli sata.